WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - EGR Zonhoven  6 - 2  (2-0)

DATUM 19-11-2010  21:15

DOELPUNTEN 9' De Smedt 1-0, 18' Arslan 2-0, 25' Arslan 3-0, 27' Poelmans 4-0, 29' Bosmans 5-0, 30' Debusschere 5-1, 33' Ilhan 5-2, 40' Bosmans 6-2.

VERSLAG Meeuwen begint voorzichtig aan de wedstrijd en laat in de eerste minuten het initiatief aan Zonhoven. De bezoekers weten hier niet onmiddellijk iets mee aan te vangen zodat de wedstrijd traag op gang komt. Na 5 minuten steekt Meeuwen een eerste maal zijn neus aan het venster met een schot op doel van Hontis. De wedstrijd wordt nu in handen genomen door de thuisploeg en De Smedt forceert zelf een kans, die ontzet wordt door de bezoekende doelman. Zonhoven trekt zich volledig terug maar komt er toch éénmaal gevaarlijk uit. Doelman Witters is genoodzaakt om zijn doelgebied te verlaten, en stopt een bezoeker foutief af, met een gele kaart als gevolg.

Enkele tellen later recupereert Poelmans de bal en legt af voor De Smedt die de openingstreffer binnen knalt. Meeuwen drukt door en keeper Drillieux heeft een dubbele redding nodig op het schot van Bosmans en de rebound van Van Seggelen. Na enkele licht toegekende fouten komt Meeuwen reeds na 14 minuten op 5 fouten te staan. Voorzichtigheid is dus geboden. 2 minuten voor de rust kan Van Seggelen de bal ontfutselen van Selimovic en Arslan de 2-0 op een presenteerblaadje aanbieden. Om deze mooie voorsprong tot de rust te behouden zijn er echter nog 2 zeer knappe reddingen nodig van Koen Witters op een 10-meter en een afstandsschot van Selimovic. Meeuwen krijgt ook nog een grote kans maar de aflegger van Bosmans voor Arslan is net niet zuiver genoeg.

Begin 2e helft komt er de verwachtte druk van de bezoekers niet en Meeuwen controleert rustig de wedstrijd. Al snel kan Bosmans de bal onderscheppen en breed leggen voor Arslan die zijn 2e van de avond aantekent. Halverwege de 2e helt is de score reeds aangedikt tot 5-0 dankzij doelpunten van Poelmans en Bosmans. Dan laat Meeuwen een beetje de teugels vieren en dit geeft Zonhoven de gelegenheid om ook gevaarlijk te worden. Debusschere zorgt met een mooi doelpunt voor 5-1 en enkele minuten later scoort Ilhan zelfs een 2e doelpunt. Gelukkig staat er een sterke Witters tussen de palen die ervoor zorgt dat Zonhoven niet opnieuw in de wedstrijd komt. In de laatste minuut van de wedstrijd kan Bosmans met zijn 2e van de avond de overwinning wat meer glans geven.

Dankzij deze verdiende overwinning klimt ZVK Meeuwen naar de 4e plaats in de rangschikking. Volgende week volgt de moeilijke verplaatsing naar PIBO Tongeren.